Návod na plánování tras na pc pro navigaci IGO pomoci programu ITN Converter

Rozhodl jsem se sepsat malinký návod, který mě přijde zajímavý, pro lidi, kteří mají rádi navigaci IGO.

Odzkoušeno na verzi iGO 9.18.27.693527

I když je plánování trasy přímo v mobilní aplikaci IGO celkem jednoduché, pořád mě přijde na pc plánovat trasu jednodužší a přehlednější. Proto píši tento návod pomoci ITN Coverteru

Návod se dá použít i na exportované trasy z googlu a mapy.cz. U mapy.cz nastane ale jeden problém, že exportovaná trasa obsahuje velké množství průjezdných bodů a mobilní aplikace s takovou trasou má problémy s načítáním. Musí se pak v editoru několik bodů odmazat. Je to snadné, jen to zabere malinko času.

1) Spustíme si ITN Converter a klikneme na ikonku Editoru. Objeví se nám mapa a my na ní můžeme klikat na průjezdné body trasy a spojit ji pomoci ikonky "Get directions" (ikonka Autíčka) a optimalizovat do trasy!

2) Jakmile máme trasu hotovou nastavíme výsledný výstupní formát na Google Earth a soubor si vyexportujeme do pc.

3) Sobor nahrajeme do adresáře iGO v kořenovém adresáři mobilního telefonu. Zde musíte vytvořit stejnou cestu jako na obrázku, pokud tam už není.

4) Spustíme navigaci Igo a při plánování trasy se nám v uložených trasách objeví trasa Waypoints. Tohle je ta naše naplánovaná trasa. Stačí jí vybrat a můžete vyrazit.


2020-09-25 | Jiří Hejda

Copyright © 2023 Jiří Hejda admin

Zpět nahorup