Recenze na server Megapixel.cz

Někdy se občas stane, že najdete na internetu stránku a zalíbí se vám tak že ji navštěvujete téměř každý den. Touhle stránkou se pro mě asi před rokem stal megapixel.cz

Jedná se v první řadě o e-shop s elektronikou a fototechnikou, ale v druhé řadě a pro mě v té hlavní hlavně velkou fotogalerií se zajímavými funkcemi pro amatérské i profesionální fotografy

Tato galerie funguje na principech malé oborové sociální sítě. Jsou zde registrování fotografové, kteří do svých profilů nahrávají své fotografie. Tyto nahrané fotografie se vždy na 48 hodin objeví ve fotografii a není u nic uveden autor. Což dává krásnou možnost si ověřit, jak se fotografie líbí, aniž by hodnotitel byl ovlivněn faktem, zda se jedná o profesionálního fotografa, nebo amatéra, který právě vytáhl mobil z kapsy a udělal zajímavý snímek. A jsou zde registrováni i top fotografové ČR.

Tím že se jedná o stránky pro fotografy, se kvalita fotek postupně zlepšuje a slouží i jako velká inspirace. 

Hodnocení probíhá tak, že pokud se fotografie líbí tak jí registrovaný návštěvník může označit jako "Líbí se mi". Podle počtu návštěv a počtu hodnocení Megapixel počítá procentualní hodnotu fotografie. Pro sebe považuji úspěch s hodnocením nad 80%. Nad 90% dostávají hodnocení fotky vyjimečné.

Po skončení 48h lhůty se zaznamená hodnota fotografie v anonimitě, ale hodnocení probíhá dále. Fotografie se dají i přihlásit do různých tematických soutěží, které probíhají v měsíčních kolech.

Další důležitá funkcionalita, kterou galerie má, je možnost fotografii komentovat. Tady se někdy píší vcelku konstruktivní názory lidí, co fotit umí a dokážou poradit, jak fotku zlepšit.

Více tenhle server nemá cenu komentovat, snad jen že nabízí i celkem dobré nákupní možnosti fototechniky, tisků fotek, obrazů a jiných podobných věcí. Určitě pokud budete mít zájem vyzkoušejte, zaregistrujte se a nechte si zhodnotit vaše fotografie.


2019-02-15 | Jiří Hejda

Copyright © 2023 Jiří Hejda admin

Zpět nahorup