Revell - Spitfire Mk. V (1:72)

Asi zhruba po 25 letech jsem neodolal a nejprve kvůli synovi, jsem zakoupil plastikový model letadla z 2. světové války! Asi taky jako nostalgie, vzpomínka na dávnou dobu, kdy modelařina byla jeden z top mých zájmů. S koupí prvního modelu jsme trochu váhal. Můj top jsou dřevěné lodě. Na ty ale momentálně nemám dílnu abych je mohl stavět. Ale jednou snad se k nim vrátím! Ve sklepě mám jednu skoro dostavěnou a jednu netknutou!

Zvolil jsme plastikový model mého oblíbeného éra z 2. sv. války a tím byl Spitfire. V dětství se mě líbil hlavně jeho ladným tvarem a taky technickou propracovaností na svou dobu. Dneska jej také obdivuji tím, že na nich létali českoslovenští piloti, kteří utíkali do Anglie, aby mohli bojovat proti Německu.

Plastikový model dle mých zkušeností byl zvolen dobře. Pro někoho, kdo je alespoň malinko manuálně zručný, měl by si s tímto modelem hravě poradit. U dětí bych to ale viděl jak je na krabici  psáno, od těch 8-9 let. Můj syn v 7 letech zvládá v pohodě Lego Technic, ale s tímto modelem by si sám asi neporadil. Nároky na jemnou motoriku jsou větší než u lega. Ale velmi jej to zaujalo a intenzivně mě asistoval. I když nejsem mistr modelář a můj model nedosahuje kvality nejlepších modelářů, čas strávený nad tímto modelem se svým synem určitě není zbytečný.


2020-06-08 | Jiří Hejda

Copyright © 2023 Jiří Hejda admin

Zpět nahorup